
Appel – Kaneelmuffins
Op vraag van een goeie vriendin die graag de muffins eet van Starbucks onderstaand recept :).
Ik weet zelf niet of ze er wat op lijken of hetzelfde smaken want ik heb eigenlijk de muffins van bij Starbucks nog niet geproefd… oeps :p.
Hieronder dus het recept voor appel-kaneelmuffins, aan jullie de keuze welke de lekkerste zijn :).
Ingrediënten
- 400 gr zelfrijzende bloem
- 1 el bakpoeder
- 150 gr bruine suiker
- 125 gr boter
- 25 cl melk
- 2 eieren
- 2 appels (bv 1 jonagold, 1 granny smith)
- 1 tl kaneel
- 3 el honing
- 2 zakjes vanillesuiker
Extra benodigdheden
- muffinvorm
- papieren cups (papieren cakevormpjes)
- kookpotje
Bereiding
Verwarm je oven voor op 210°C.
Meng als eerste de bloem, bruine suiker, kaneel en bakpoeder. Voeg hieraan de eitjes toe. Als de eitjes goed gemengd zijn, voeg je de melk toe.
Smelt nu je boter en voeg deze toe aan het mengsel, meng alles goed onder elkaar en zet daarna even opzij.
Schil nu de appels en snij ze in kleine stukjes. Deze doe je in het kookpotje met een beetje boter en zet ze even op een zacht vuurtje. Doe hierin de honing en naar wens nog een snuifje kaneel. Laat het even pruttelen zodat de appels wat garen. Zodra de appels gaar zijn kan je ze onder het deeg mengen.
Zet de papieren cups in je muffinvorm en vul de cups tot net tegen de rand.
Als afwerking kan je nu nog de zakjes vanillesuiker mengen met een beetje kaneel en dit over de muffins strooien. Ik heb er enkele met en enkele zonder de suiker erop.
Bak de muffins nu gedurende 20 min in de oven.
Smakelijk!

Appel - Karameltaart

Lemon curd
Dit vind je misschien ook leuk

Spookjes – Halloween Special!
28/10/2016
Rijsttaart op mama’s wijze
05/12/2015