
Appel-kersencrumble
Deze taart heb ik al enkele keren gemaakt en telkens zegt iedereen dat ze heerlijk is.
Het is een simpel receptje maar toch heel lekker 🙂 .
Ingrediënten
- 100 gr rietsuiker
- 100 gr bloem
- 100 gr havermout
- 125 gr zachte boter
- 2 grote appels
- 700 gr kersen ontpit
- speculaaskruiden of kaneel
- kant en klaar kruimeldeeg taartbodem
- scheutje rum
- zakje vanillesuiker
Extra benodigdheden
- springvorm
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180°C.
Schil als eerste de appels en doe ze in kleine stukjes. Strooi er het zakje vanillesuiker over en meng er het scheutje rum onder. Laat even staan zodat de smaken zich goed vermengen. Je kan er ook al was speculaaskruiden of kaneel onder mengen, dit naar eigen smaak.
Laat ondertussen de kersen ook uitlekken in een vergiet.
Doe nu de kant en klare kruimeldeegbodem in je springvorm. Op de bodem kan je hier ook weer wat speculaaskruiden of kaneel strooien. Dit is weer zoals je het zelf graag hebt.
Voor het crumblelaagje bovenop de taart meng je de rietsuiker, bloem, havermout en boter samen. Dit doe je het makkelijkst met je handen (eerst goed je handen wassen 🙂 ). Zorg dat alles goed gemengd is, zo krijg je een kruimelig deeg.
Nu kan je de taart beginnen vullen.
Ik doe altijd eerst de appeltjes op de bodem en daarna de kersen erover. Maar dit kan ook in een andere volgorde 🙂 .
Als laatste kruimel je het crumbledeeg over de taart. De taart moet niet perfect bedekt zijn, en het hoeft ook niet helemaal egaal te zijn.
Zet de taart en de oven en laat ze 40 à 45 min bakken.
Smakelijk!

Tiramisu mousse

Witte chocoladecake met banaan
Dit vind je misschien ook leuk

Bailey’s mousse
02/01/2016
Granola
01/02/2016