Bailey’s mousse

Bailey’s mousse

Voor oudejaarsavond ben ik op zoek gegaan naar makkelijke maar toch feestelijke en natuurlijk ook lekkere dessertjes :).

Ik ben dan even gaan snuisteren op Pinterest en er waren er 2 die er super goed uitzagen. Als eerste een Bailey’s mousse en als tweede een Tiramisumousse. Het eerste recept vind je hieronder, het tweede in een volgende post :).

De recepten zijn niet zomaar overgenomen, maar zelf aangepast naar eigen smaak.

Het recept is goed voor zo’n 8-tal potjes.

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 20 cl melk
  • 120 gr bloemsuiker
  • 40 gr cacaopoeder
  • 360 ml room
  • 150 ml Bailey’s
  • 1 el vanille-extract

IMG_3495

Bereiding

Neem een kommetje met koud water en laat daarin de gelatine weken. Zet het even opzij, zo kan de gelatine verder weken en kan je de rest klaar maken.

Klop als eerste je room op samen met de bloemsuiker en het cacaopoeder.

IMG_3497

Voeg daarna, terwijl je je room rustig laat kloppen, het vanille-extract toe en de bailey’s. Als alles goed gemengd is, zet dan de klopper even uit.

Warm de melk op in een kommetje (dit kan in de microgolfoven 🙂 ) en los hierin de gelatine op. Best wel even de gelatine uitwringen voor je het in de melk doet. Let erop dat de gelatine volledig is opgelost aders ga je stukjes gelatine terugvinden in de Bailey’s mousse.

Als laatste meng je de gelatine onder het Bailey’s mengsel.

Giet nu het Bailey’s mengels in kleine potjes naar keuze en laat ze opstijven in de ijskast. Na een 2-tal uurtjes gaan ze zeker goed opgesteven zijn en kan je ze opeten :).

IMG_3503

Smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *