Bananenbrood met havermout en chocolade

Bananenbrood met havermout en chocolade

Nog eens een gezond receptje, buiten het beetje chocolade dat erin zit dan :). De chocolade geeft een lekkere zoete toets aangezien er verder geen suiker in de cake zit.

Het is helemaal geen moeilijk recept en dus snel gemaakt. Ideaal!

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr havermout
  • 100 gr bloem
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 75 gr pure chocolade in stukjes
  • (vanille extract)

img_7655

Extra benodigdheden:

  • cakevorm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.

Als eerste moet je de banaan helemaal plat prakken.

Voeg daarna het havermout toe aan de geplette bananen.

img_7656

Als de havermout en de bananen een mooie brij zijn, voeg je de eieren eraan toe. Goed mengen.

img_7659

Voeg hieraan de bloem toe. Eens de bloem goed gemengd is, voeg je de yoghurt toe. Nog eens goed mengen.

Als laatste voeg je de chocoladestukjes aan het beslag toe.

img_7663

Je kan als je wil nog vanille extract toevoegen aan het mengsel, maar dit moet niet.

Doe nu het cake-beslag in de cakevorm en zet het 45 min in de oven.

img_7668

img_7669

img_7670

De cake is klaar als je er in kan prikken met een tandenstoker en deze er proper uitkomt.

img_7680

Smakelijk!

 

3 gedachten over “Bananenbrood met havermout en chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *