Zoete recepten

Brownies

Een tijdje terug al heb ik een heleboel brownies gebakken voor een kerstfeestje op het werk.

Ik had een portie gebakken met speculaas en een portie met walnoten.

Het was ook de bedoeling om brownies te maken met oreo’s maar het waren er al zoveel dat ik die maar achterwege heb gelaten :).

Ik heb zelf ineens het dubbele gemaakt zodat ik meerdere porties tegelijk kon bakken, hieronder het recept voor een enkele portie.

Het recept dat ik geef is een basisrecept waar nog geen walnoten of andere extra’s zijn aan toegevoegd. Dit kan je gerust zelf kiezen. Ik heb zelf 100 gr walnoten toegevoegd aan de ene portie en 100 gr speculaas aan de andere.

Ingrediënten

  • 150 gr chocolade
  • 4 eieren
  • 250 gr suiker
  • 120 gr bloem
  • 250 gr boter

IMG_3313

Extra benodigdheden

  • brownie bakvorm

Bereiding

Verwarm je oven voor op 160°C.

Smelt als eerste de chocolade met de boter. Dit kan zowel in de microgolfoven als au-bain-marie. Ik geef uiteraard de voorkeur aan de microgolfoven :). Roer nadien even goed door zodat je een mooi egaal mengsel hebt. Zet het even opzij, dan koelt het een beetje af zodat het niet te warm is om bij de eieren te voegen.

IMG_3315

Meng nu de eieren met de suiker en klop goed op. Je eimengsel moet lichter van kleur worden hoe meer je klopt. Hoe lichter, hoe beter. Eens je eieren goed geklopt zijn, voeg je het chocolademengsel toe.

IMG_3316

Voeg als laatste de bloem toe.

Als je ervoor kiest iets extra toe te voegen zoals bv. walnoten, kan je dit nu doen en mee onder het mengsel mengen of je kan ze op het einde toevoegen als je het mengsel al in de bakvorm gedaan hebt. Ik heb voor het laatste gekozen, zo had ik een mooi laagje walnoten bovenop de brownies.

Stort nu het mengsel in een beboterde bakvorm en zet 45 min in de oven. De brownies mogen gerust nog een beetje vochtig zijn vanbinnen eens ze gebakken zijn.

IMG_3314

IMG_3323

Veel plezier ermee!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *