Citroen – Meringuetaart

Citroen – Meringuetaart

In opvolging van de vorige post, de citroen – meringuetaart!

Ziet er super uit en nu dat je weet hoe je lemon curd moet maken, helemaal niet moeilijk!

Ingrediënten

  • kruimeldeeg
  • 2 eiwitten
  • 100 gr suiker
  • lemon curd

Extra benodigdheden

  • keukenrobot
  • spuitzak
  • bakbonen
  • bunsenbrandertje of oven met grilfunctie

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180°C.

Als eerste ga je je taartbodem moeten blind bakken in de oven. Doe het kruimeldeeg in een taartvorm en maak zachtjes kleine gaatjes met een vork in de bodem. Doe de bakbonen in je vorm en bak je taart 20-25min tot deze mooi goudbruin is.

IMG_4615

Eens de taartbodem klaar is laat je hem afkoelen.

Als de taartbodem is afgekoeld kan je je eerder gemaakte lemon curd in de taartbodem scheppen. (zie vorige blogpost voor het recept)

Hierbovenop moet nu nog de meringue komen, die maak je door de eiwitten op te kloppen met je suiker. Hiervoor gebruik je best een keukenrobot. Start met de eiwitten zachtjes op te kloppen tot ze licht schuimen en voeg dan de suiker toe, laat nu het eiwit op het hardst kloppen in de keukenrobot. Dit duurt ongeveer een 5 min en dan ga je merken dat het eiwitschuim mooie dikke witte pieken gaat vormen. Als je het tussen je vingers houdt, voelt het fluweezacht aan.

Doe het eiwit in een spuitzak en maak mooie roosjes op de taart.

Als de taart klaar is kan je met de bunsenbrander het eiwitschuim nog wat afbranden. Indien je geen bunsenbrander hebt, kan dit ook in de oven onder de grill. Blijf er wel zeker bij zodat de meringue niet aanbrandt.

IMG_4635

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *