
Granola
Met dit gerechtje gaan we meer de gezonde kant op, moet af en toe ook eens kunnen :).
Granola is eigenlijk een krokant gebakken muesli. Je kan dit ook kant en klaar in de supermarkt kopen, maar het is redelijk duur en er zitten vaak toegevoegde suikers in. Als je het zelf maakt weet je wat erin zit en kan je het naar eigen smaak aanpassen.
Het is de eerste keer dat ik het gemaakt heb, maar zeker niet de laatste!
Het recept hieronder is naar mijn smaak, maar je kan eigenlijk zelf kiezen welke noten, zaden gedroogd fruit, … je eraan wil toevoegen.
Je kan het combineren met vers fruit, yoghurt, melk… . Heerlijk ontbijt en je hebt tot aan de middag een goed gevuld gevoel.
Ingrediënten
- 250 gr havermoutvlokken
- 50 gr paranoten
- 70 gr zonnebloempitten
- 100 gr gedroogd fruit
- 4 el arachideolie
- 4 el agavesiroop
- 8 el appelsap
- 1 el speculaaskruiden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C.
Meng de havermout, paranoten en zonnebloempitten onder elkaar.
Meng ook de arachideolie, agavesiroop en appelsap onder elkaar.
Voeg nu beiden bij elkaar en meng goed. Als laatste voeg je de speculaaskruiden toe.
Stort nu alles op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 15-25 min. Hou het tijdens het bakken in het oog en roer af en toe om zodat alles egaal bruin wordt. Wil je het niet te hard gebakken dan laat je het er maar 15 min. in, heb je het liever goed gebakken dan laat je het staan gedurende de 25 min.
Eens het is afgekoeld kan je er nog het gedroogd fruit onder mengen. Op de foto’s zie je dat ik het er al onder had gemengd voor het bakken, maar ik denk dat het beter is als je het achteraf doet. (De rozijnen waren bij mij nogal opgeblazen na het bakken 🙂 )
Je kan het zeker voor een maand bewaren in een luchtdichte pot, maar ik ben er zeker van dat het niet zo lang zal meegaan :).
Smakelijk!

Appel - Karameltaart
Dit vind je misschien ook leuk

Bailey’s mousse
02/01/2016
Appel-kersencrumble
13/01/2016