Broodpudding met appeltjes

Broodpudding met appeltjes

Vorig weekend hadden we nog een half oud brood over en ik had zin om te bakken… dan maar broodpudding maken :).

Hij viel goed in de smaak denk ik want hij was voor het einde van het weekend al op :).

Hierbij het receptje:

Ingrediënten

  • 400 gr oud brood
  • 500 ml melk
  • 100 gr rietsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 1 grote appel
  • speculaaskruiden naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Warm de melk op in een potje samen met de rietsuiker en de vanillesuiker tot ze lauw is. Doe het oud brood in kleine stukjes in een kom en overgiet met de lauwe melk en laat even weken. Plet het daarna met een vork tot dat het een dikke brij vormt. Klop hierna de eieren op en voeg ze bij de brij. Schil de appel en snij hem in kleine stukjes. Voeg als laatste de stukjes appel en speculaaskruiden toe en meng goed.

Giet nu alles in een beboterde vuurvaste schotel of een cakeblik en laat 45 min(afhankelijk van je oven) bakken op 200°C.

Na het bakken kan je nog kiezen hoe je de broodpudding afwerkt. Met bloemsuiker, een laagje chocolade, serveren met een bolletje ijs of gewoon zoals hij is…lekker :).

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *