Kaastaart met aardbeien

Kaastaart met aardbeien

Dit is een echte topper in de zomer!

Snel klaar en heerlijk lekker met verse aardbeien…mmm…!

Ingrediënten

  • 200 gr koekjes (speculaas/petit beurre/maria…)
  • 60 gr boter
  • 500 gr verse kaas
  • 500 gr aardbeien
  • 6 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker

img_6304

Extra benodigdheden:

  • mixer
  • bakpapier
  • springvrom
  • vijzel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem als eerste de koekjes en maal deze fijn. Smelt hierna de boter en meng deze onder de fijngemalen koekjes.

img_6305

Leg in je springvorm een stuk bakpapier dat net zo groot is als de bodem. Stort hier op de koekjesmix, druk goed aan en bak dit 10 min op 180°C in de oven. Na 10 min uit de oven halen en laten afkoelen.

img_6307

Terwijl je je kaastaart mengsel maakt, leg je best de 6 gelatineblaadjes al te weken in een kommetje met koud water.

Gebruik nu ongeveer 300gr van de aardbeien voor je kaastaart. Maak ze goed schoon en doe ze dan in een maatbeker met de vanillesuiker. Mix ze volledig fijn.

De overige aardbeien snij je in plakjes en plaats ze langs de rand van de springvorm. Hou er nog 2 à 3 apart als garnituur op je taart.

img_6311

Warm de gepureerde aarbeien even op (in een pannetje of in de microgolfoven) en laat in het warme mengsel de gelatineblaadjes oplossen. Best wel de gelatineblaadjes uitwringen voor je ze oplost in het mengsel. Meng nu de gepureerde aarbeien en de gelatine met de verse kaas.

img_6312

Hierna klop je de slagroom op en meng je dit als laatste voorzichtig door het kaasmengsel.

img_6313

Stort het kaasmengsel nu in de springvorm maar let erop dat de stukjes aardbei langs de rand mooi recht blijven staan.

img_6316

Zet de kaastaart nu voor een 2-tal uurtjes in de koelkast zodat ze kan opstijven.

Eens de taart is opgesteven, haal je ze uit de springvorm en kan je ze nog decoreren met de aardbeien die je apart hebt gehouden.

img_6330

Smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *