Zoete recepten

Lemon curd

Eindelijk nog eens de tijd om een receptje te posten!!

Een tijdje terug zijn we verhuist naar Oelegem waardoor ik niet echt de tijd heb gehad om veel te bakken en te posten! Het is een drukke periode geweest, die eigenlijk nog niet echt voorbij is, maar nu werd het toch dringend tijd dat ik nog eens een receptje ging posten! Af en toe moet je eens tijd maken voor belangrijke dingen šŸ™‚ ! En een pluspunt aan de verhuis: een grote keuken met een super goede oven! En hopelijk nog meer en nog betere baksels šŸ™‚ !

Het receptje voor de Lemon curd heb ik een tijdje terug geprobeerd, nog in ons oud huisje. Ik had het nog nooit gemaakt, maar het is super lekker en te gebruiken voor superveel dingen.

Ik heb het gebruikt als basis voor een lemon meringue taart, samen gemengd met mascarpone als vulling voor de verjaardagstaart van de dochter (die al 5 is nu! tijd gaat zo snel!), je kan het gebruiken op toast, als vulling voor koekjes,… . Hieronder het recept.

Ingrediƫnten

  • 2 grote citroenen
  • 200 gr suiker
  • 125 gr ongezouten roomboter
  • 2 eieren

Extra benodigdheden

  • glazen kom (voor au-bain-marie)
  • kookpotje waarin de glazen kom past
  • garde

Bereiding

Rasp als eerste de citroen voor de zeste en pers ze nadien uit. Zorg er wel voor dat je in het sap geen velletjes en pitten hebt zitten, dus best even zeven eerst.

Doe hierna de zeste, suiker en de boter in de glazen kom en zet dit boven op de kookpot met een laagje water (au-bain-marie) op het vuur. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat.

IMG_4592

Als alles goed opgelost is en de boter goed gesmolten is, roer dan het citroensap door het mengsel.

Klop nu ook de eieren en voeg ze toe aan het mengsel.

Blijf roeren tot het mengsel indikt. Dit kan wel even duren, +/- 20min. Het mengsel moet ongeveer de dikte krijgen van yoghurt.

IMG_4594

Als de lemon curd de juiste dikte heeft, giet je het in een pot of schaal zodat het kan afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de lemon curd ook nog verder indikken.

IMG_4599

IMG_4604

Je kan de lemon curd een 2-tal weken bewaren in de koelkast, het beste in een afgesloten potje.

Smakelijk!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *