Pompoentaart

Pompoentaart

Ik ben altijd al heel nieuwsgierig geweest naar de pompoentaart die ze in de VS zo vaak maken. Zalig om zo iets te maken tijdens de herfst wanneer je overal van die lekkere pompoenen kan kopen.

In de VS maken ze dit wel vaak met gepureerde pompoen uit blik, maar dit kan je bij ons niet vinden dus in mijn recept is het met zelf gepureerde pompoen. Dit neemt het meeste van de tijd in beslag, de taart zelf maken duurt echt niet lang.

Hopelijk vinden jullie het lekker…

Ingrediënten

  • kruimeldeeg
  • 450 gr pompoenpuree
  • 3 eieren
  • 250 gr bruine suiker
  • 1 soeplepel maïzena
  • 1/2 kl zout
  • 1,5 kl kaneel
  • 1/2 kl gember
  • 1/4 kl nootmuskaat
  • 2 kruidnagels
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • (250 ml slagroom)

img_7176

Extra benodigdheden:

  • pannetje
  • mixer
  • taartvorm (vaste vorm, de inhoud van de taart is lopend voor het bakken)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.

Als eerste begin je best met je pompoenpuree. Dit is het makkelijkst te maken door de pompoen in kleine blokjes te snijden en te verwarmen met een heel klein beetje water. Ik heb hiervoor pompoenblokjes uit de diepvries gebruikt maar dit kan ook perfect met verse pompoen. Laat de pompoen goed stoven op een zacht vuurtje tot hij helemaal gaar is samen met de 2 stukjes kruidnagel. Haal als de pompoen helemaal gaar is, de kruidnagel eruit en mix je pompoen helemaal fijn. Zet opzij om af te koelen.

img_7183

Meng nu je suiker met alle kruiden en de maïzena.

img_7179

Klop hierna je eieren en meng het suikerkruidenmengsel hieronder.

img_7186

Als je pompoenpuree helemaal is afgekoeld mag deze bij de eieren.

Voeg nu je blik gecondenseerde melk toe en meng alles tot een mooi geheel.

Leg de kruimeldeeg in de vorm en giet hierin je taartmengsel.

img_7198

De taart mag nu in de oven, de eerste 15 min op 220°C nadien 40 min op 180°C.

De taart is klaar als je er met een mes of tandenstoker in kan prikken en deze er proper uitkomt.

img_7224

Als de pompoentaart is afgekoeld kan je ze nog garneren met opgeklopte slagroom of wat bloemsuiker.

img_7240

Smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *