
Rijsttaart op mama’s wijze
Dit recept heb ik geleerd van ons mama.
Het werd vaak gemaakt bij ons thuis en is echt heel makkelijk te maken en lukt ook altijd :).
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 2 blikken rijstpap
- 50 gr rietsuiker
- 3 eieren
- 100 gr zelfrijzende bloem
- 50 gr boter
Bereiding
Verwarm de oven voor op 185°C.
Scheid de eieren en klop de eigelen op samen met de rietsuiker tot het een mooie dikke massa is.
Smelt hierna de boter, maar zorg ervoor dat ze niet te warm is zodat de eieren garen. Voeg toe bij het mengsel.
Voeg hierna de rijstpap uit blik toe en meng goed.
Roer er vervolgens de bloem onder.
Klop als laatste de eiwitten op en spatel deze voorzichtig onder het deeg.
Stort het deeg in een beboterde taartvorm en zet 40 à 45 min in de oven.
Na het bakken zou het er ongeveer zo moeten uitzien:
Ja kan de taart na het bakken nog bestuiven met bloemsuiker als je dit wenst.
Smakelijk!
Dit vind je misschien ook leuk

Witte chocoladekaastaart met frambozen en speculaas
09/12/2015
Uitgetest: Maggi idee voor dagje zonder vlees-Marokkaans pompoen stoofpotje
07/10/2017
2 Reacties
Chantal
Zeer lekker en makkelijk te maken.
Sara Schellekens
Dankjewel Chantal! 🙂