Rijsttaart op mama’s wijze

Rijsttaart op mama’s wijze

Dit recept heb ik geleerd van ons mama.
Het werd vaak gemaakt bij ons thuis en is echt heel makkelijk te maken en lukt ook altijd :).

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 2 blikken rijstpap
  • 50 gr rietsuiker
  • 3 eieren
  • 100 gr zelfrijzende bloem
  • 50 gr boter

IMG_3138

Bereiding

Verwarm de oven voor op 185°C.

Scheid de eieren en klop de eigelen op samen met de rietsuiker tot het een mooie dikke massa is.

Smelt hierna de boter, maar zorg ervoor dat ze niet te warm is zodat de eieren garen. Voeg toe bij het mengsel.

Voeg hierna de rijstpap uit blik toe en meng goed.

Roer er vervolgens de bloem onder.

Klop als laatste de eiwitten op en spatel deze voorzichtig onder het deeg.

Stort het deeg in een beboterde taartvorm en zet 40 à 45 min in de oven.

IMG_3139

Na het bakken zou het er ongeveer zo moeten uitzien:

IMG_3140

IMG_3141

Ja kan de taart na het bakken nog bestuiven met bloemsuiker als je dit wenst.

Smakelijk!

IMG_3142

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *