Tiramisu mousse

Tiramisu mousse

En hier de tiramisu mousse, dit was toch de beste van de 2 🙂 .

Pinterest heeft hier ook gezorgd voor de inspiratie, het recept heb ik zelf helemaal aangepast.

Het is een beetje een ‘luxe’ versie van een gewone tiramisu 🙂 .

Ik had een 10-tal mooi gevulde glaasjes voor dit recept.

Ingrediënten

  • lange vingers
  • verse kop koffie
  • 350 ml room
  • 150 gr bloemsuiker
  • 400 gr mascarpone
  • 1 kl vanille-extract
  • 150 gr melkchocolade
  • scheutje Bailey’s

IMG_3506

Bereiding

Maak als eerst wat verse koffie zodat deze kan afkoelen. Ik heb zelf een zakje instant Latte Machiato gebruikt. Wij zijn geen koffiedrinkers waardoor we dus geen gewone koffie in huis hebben. Door dat ik Latte Machiato heb gebruikt had de tiramisu mousse een hele zachte koffie smaak wat in dit geval wel een heel lekkere combinatie was samen met de Bailey’s in het recept.

Ik heb als eerste werkje de lange vingers geschikt in de potjes. Je kan gerust kiezen hoe je dit doet. Ik heb 1 lange vinger per potje gebruikt en deze onderaan in stukjes in de potjes gelegd. Giet met een lepeltje nadien wat koffie over de lange vingers zodat ze een beetje zacht worden, maar dus niet te veel anders krijg je een platte brij.

IMG_3508IMG_3509

Klop de room op tot een stevige massa en zet even opzij.

IMG_3511

Meng de mascarpone samen met de bloemsuiker en de vanille. Meng hieronder ook de koffie en de Bailey’s naar eigen smaak. Let er wel op dat je mengsel niet te lopend wordt. Anders ga je geen stevige tiramisu mousse krijgen als eindresultaat.

IMG_3513IMG_3514

Voeg nu de opgeklopte room toe aan het mengsel. Doe dit zachtjes zodat je een stevige massa behoudt.

Smelt de chocolade in een kommetje in de microgolfoven of au-bain-marie.

Nu kan je de potjes beginnen vullen.

Eerst een laagje van het tiramisu mengsel op de lange vingers, dan een dun laagje chocolade. Zo tot de potjes gevuld zijn. Werk op het einde af met nog een dun laagje chocolade. Zet de potjes in de koelkast om op te stijven.

IMG_3516IMG_3522

Je kan de chocolade ook vervangen door cacaopoeder als je dit liever hebt.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *