Zoete recepten

Uitgetest: Lilliputiens Little Chef, Mijn eerste desserten bakboek

Voor speelgoedwinkel Kiki ging ik aan de slag met het kookboek van Lilliputiens.

We hebben het kookboek uitgetest op een dag dat er een vriendinnetje kwam spelen van onze dochter. Zo hadden we die dag ineens iets leuks te doen en kon het boek uitvoerig getest worden :).

Wat hebben we gemaakt?

De chocolade pralinekes van César

Ingrediënten

  • 100 gr (pure) chocolade
  • 70 gr petits-beurrekes
  • 50 gr gezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 50 gr bruine suiker
  • mespuntje zout

 

Bereiding

Als eerste moesten we de chocolade smelten met de boter. Dit stapje konden ze niet zelf en heb ik voor hen gedaan met een potje op het vuur. Dit kon ook nog sneller in de microgolfoven.

Daarna werden de petit-beurre koekjes geplet in kleine stukjes met de deegroller. Dit hebben we handig aangepakt door ze in een ziplock zakje te doen en er dan met de deegrol over te gaan. Zo zat niet alles onder de kruimels. De kindjes deden dit om de beurt en hadden hiervoor ook een goede afspraak gemaakt zodat ze telkens even lang konden rollen. Ze telden telkens tot 10 en gaven het dan door :). Slimme kids ;)!

Het zakje met de koekjeskruimels ging even opzij zodat de eitjes gesplits konden worden, we hadden namelijk enkel de eidooier nodig. Dit wou Noa graag doen, ze deed dit heel goed!

Door de eidooier mixten we de bruine suiker. Hier werd weer de 10-tellen regel toegepast zodat iedereen aan de beurt kwam.

Hieronder ging het chocolade mengsel en als laatste de koekjeskruimels en het mespuntje zout.

Het chocolademengsel ging hierna in de vormpjes waarna ze mochten opstijven in de koelkast. Om het wat sneller te laten gaan, hebben we ze in de diepvries geplaatst zodat Noa er enkele mee naar huis kon nemen.

De chocolade pralinekes kwamen alleen iets moeilijker uit hun vorm, een goede tip: de vorm zeker invetten ook al is het een siliconen vorm.

Wat vond ik van het boek?

kookboek Liliputiens

De eerste indruk die je krijgt van het boek is super! Je krijgt op de eerste pagina’s wat meer uitleg over hoe het boek in elkaar zit, waar je alles kan terug vinden, waarvoor de gebruikte pictogrammen staan … en dit op een leuke manier zodat de kindjes het begrijpen.

Het boek is van harde karton en de bladen zijn geplastificeerd zodat morsen niet erg is :).

Volgens het boek is het voor kinderen vanaf 4 jaar. Onze jongste is 3 jaar en heeft toch ook heel flink meegeholpen. Alleen zou hij het niet kunnen, maar met hulp kan dit zeker.

Het recept was heel duidelijk en stap per stap uitgelegd. Per stap wordt er door middel van een koksmuts vermeld of de kinderen het zelf kunnen doen of hiervoor hulp nodig hebben.

De prentjes zijn heel uitnodigend en hierdoor konden ze zelf ook zien wat ze juist moesten doen.

Echt een heel leuk kookboek met 12 recepten waarvan de bereidingstijd telkens maar max 30 min duurt. Voor jonge kinderen mag dit zeker niet langer duren volgens mij.

En nog een extra leuke plus zijn de accesoires die bij het boek horen! Eén voor één superleuke spulletjes gaande van een bakvorm tot een klopper, een leuke schort met koksmuts, een siliconen bakmat, een lepel,… noem maar op.

De siliconen vorm voor de pralinekes staat niet mee op de foto omdat hij momenteel in onze

kinderkeukenschort Georges

De kids vonden het superleuk en de pralinekes werden goedgekeurd :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *