
Witte chocoladecake met banaan
Het is weeral even geleden dat ik nog is een gewone cake gemaakt heb, daarom dus dit recept.
Ik had ook nog ergens witte chocolade liggen en bananen hebben we bijna altijd in huis met de kleinste spruit 🙂 .
Hieronder het recept 🙂
Ingrediënten
- 160 gr witte chocolade
- 4 eieren
- 120 gr suiker
- 200 gr boter
- 250 gr bloem
- 1 banaan
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C.
Smelt als eerste de witte chocolade samen met de boter. Meng goed en laat een beetje afkoelen.
Klop daarna de eieren samen met de suiker op tot een schuimende massa. Het mengsel zou lichter van kleur moeten worden hoe meer je klopt, zo maak je het beslag goed luchtig.
Voeg nu het chocolade-botermengsel bij je eiermengsel. Meng goed.
Daarna voeg je de bloem toe en als laatste de banaan. Het makkelijkst om de banaan toe te voegen is door ze eerst te pletten, dan ga je het meeste smaak hebben van de banaan in de cake.
Stort het cake mengsel in een beboterde en bebloemde bakvorm en zet ongeveer 45 min in de oven.
Om te kijken of je cake klaar is, kan je met een cocktailprikker in de cake prikken. Als er geen cake beslag meer aan hangt, dan is je cake klaar om uit de oven gehaald te worden.
Smakelijk!

Appel-kersencrumble
Dit vind je misschien ook leuk

Witte chocoladekaastaart met frambozen en speculaas
09/12/2015
Bailey’s mousse
02/01/2016